“Van werkplaats tot kantoor, hier werken we sámen”

In 2022 zijn Eldrichd van Eijma (25) en Dominique van Nes (25) gestart bij Mennens Cleanroom Cranes. Ze merken dat er veel ruimte is voor groei en ontwikkeling, en dat eigen inbreng wordt gewaardeerd. Waar Eldrichd ervaring opdoet als productiemedewerker en monteur in de werkplaats, leert Dominique elke dag bij op kantoor, als administratief medewerkster. Ze vertellen hoe dat bevalt.

 

Hiervoor werkte Eldrichd bij de Mennens-vestiging in Dongen, het zusterbedrijf van Mennens Cleanroom Cranes.

7 Werken bij_Dominique en Eldrichd

Hij vertelt: “In Dongen repareerde ik elektrische takels en staalkabels. Na een tijdje wilde ik overstappen naar de buitendienst. Dat vertelde ik aan mijn leidinggevende. We spraken af dat ik eerst een tijdje zou meelopen bij Cleanroom Cranes, hier in Eindhoven. En daarna naar de buitendienst zou gaan. Maar het bevalt me hier goed en daarom ben ik gebleven.”

Sinds maart 2022 versterkt ook Dominique het Cleanroom Cranes-team. Haar werkzaamheden als administratief medewerkster zijn heel divers. “Ik houd onder meer de inkopen bij en ik controleer en accordeer inkoopfacturen. Ook verzamel ik alle technische documentatie van de kranen, zoals 3D-tekeningen, certificaten van leveranciers en handleidingen. Hiervan stel ik dossiers samen en stuur die naar de klant. Ik maak ook inkoopopdrachten, houd de voorraad van kantoorbenodigdheden bij en zorg dat de termijnfacturering vlotjes verloopt. Verder maak ik de transportdocumenten in orde voor de verzending van de kranen.”

 

“Ik krijg veel vrijheid om mijn werk in te delen”

 

Kraan opbouwen

Terwijl Dominique zorgt voor een perfecte administratie, zorgt Eldrichd ervoor dat de bouw van de cleanroomkranen vakkundig en vlot verloopt. “Van de engineers krijg ik een tekening hoe de kraan moet worden opgebouwd. Hierbij krijg ik veel vrijheid om mijn werk in te delen, zolang het maar goed en voor de deadline gebeurt. Soms hebben engineers iets getekend, wat toch niet zo goed past. Dan overleg ik met de engineers en bedenken we samen hoe het wel kan.”

 

“De kraan die ik in Eindhoven heb gebouwd, ga ik installeren in Korea”

 

Elk detail moet kloppen

Bij de bouw van een cleanroomkraan moet alles kloppen, legt Eldrichd uit. “Het gaat om speciale kranen voor schone ruimtes. De kranen tillen bijvoorbeeld zware machines die computerchips maken. Voor de bouw gelden er strenge regels en hoge kwaliteitsstandaarden. Dat is ook zo voor de installatie bij de klant. Als we ook maar iets vergeten, of er klopt één klein onderdeel niet, dan mislukt de hele installatie. Daarom testen we elke kraan op een testframe, voordat die de deur uitgaat. We kijken dan of alle functies het 100% goed doen.”

Op naar Zuid-Korea

Binnenkort gaat Eldrichd voor het eerst mee met de installatie van een kraan, bij een klant in Zuid-Korea. “Heel gaaf om de kraan die ik in Eindhoven heb gebouwd, zelf te installeren in Korea. Ik doe dit samen met een ervaren collega, die mij laat zien hoe dit in z’n werk gaat. Na de installatie gaan we de kraan testen in het bijzijn van de klant.”

 

“De werkplaats en kantoor zijn één geheel”

 

Snelgroeiend bedrijf, doorgroeimogelijkheden

Waarom Dominique koos voor Mennens Cleanroom Cranes? Dominique: “Het is een snelgroeiend bedrijf dat je veel ruimte biedt om jezelf te ontwikkelen en door te groeien naar een andere functie. Er wordt nu gekeken of ik door kan groeien naar een functie met meer projectgerelateerde verantwoordelijkheden. Dat zou ik een mooie vervolgstap vinden.”

Schoon, netjes en lekker warm

Voor Eldrichd waren naast de werkzaamheden, vooral de werkomgeving en -sfeer doorslaggevend om voor Mennens Cleanroom Cranes te kiezen. Eldrichd: “Het is hier schoon, netjes en lekker warm. Heel anders dan in veel andere werkplaatsen. Wat ik leuk vind, is dat de werkplaats en het kantoor één geheel vormen. Vaak zijn dit gescheiden werelden. Hier lopen we zo binnen bij de engineers, projectleiders en directie. Andersom gaat het net zo.”

Dominique is het met Eldrichd eens. “Ik praat net zo makkelijk met de directeur als met collega’s van kantoor, de monteurs en engineers. We proberen altijd zoveel mogelijk samen te lunchen. We zitten dan met z’n allen aan een lange tafel en dat vind ik gezellig. Op vrijdagen bestel ik wat lekkers, voor wie dat wil. De ene keer broodjes, de andere keer een frietje. Op vrijdagmiddag stoppen we iets eerder en gaan we aan de vrijmibo. Kortom, de sfeer is goed en iedereen gaat respectvol met elkaar om.”

Word jij onze nieuwe collega?

Spreken de ervaringen van Eldrichd en Dominique je aan? Ontdek onze vacatures en solliciteer. Wij maken graag kennis met je.

Wil je meer ervaringen van onze collega's lezen?

Lees ook het interview Engineering vraagt om creativiteit en slimme oplossingen van Timo en Connie van de engineering afdeling.

 

 

More news

29-04-2024

Hijsoplossingen verhogen de industrienormen in het jaaroverzicht van 2023

Mennens Cleanroom Cranes is onderdeel van de Lifting Solutions Group van Axel Johnson International. In het jaaroverzicht van 2023 deelt Axel Johnson de mooie resultaten van de groep.

Lees meer
NXE overhead crane for cleanrooms

17-04-2024

Om zo schoon mogelijk te hijsen met een cleanroomkraan moet elk detail kloppen

Een hijskraan in een cleanroom of gecontroleerde omgeving biedt enorme efficiencyvoordelen. Maar de luchtzuiverheid, deeltjesdepositie en het uitgassingsniveau moeten wél gewaarborgd blijven. Wat komt hierbij kijken?

Lees meer

08-04-2024

Al meer dan 25 jaar sterk in superschone kranen

Mennens bestaat (ruim) 135 jaar! Al sinds 1888 bieden we onze klanten een sterk staaltje vakmanschap. En sinds 2024 vaart Mennens Cleanroom Cranes hierbij een nieuwe koers als zelfstandige B.V. In onderstaand artikel uit het jubileummagazine van Mennens kijken we terug op de start van Cleanroom Cranes. En we kijken vooruit.

Lees meer

08-04-2024

Bezoek ons op 16 april 2024 op het Clean Event

Bezoek ons op 16 april 2024 in stand C22 (in de Beneluxhal) op het Clean Event 2024!

Lees meer
Back to the overview

Laat u adviseren

Onze experts staan voor u klaar.

Contact image 414x414 (1)

Maatwerk nodig?

Contact image 414x414 (1)

Mennens Cleanroom Cranes B.V.

Achtseweg Zuid 161
5651 GW Eindhoven
Nederland
T +31(0)88 425 83 00
sales@cleanroomcranes.nl
www.cleanroomcranes.nl