Diensten

Verleng de levensduur van uw cleanroomkraan. Waarborg de continuïteit van uw proces. Ontdek onze diensten.

Onderhoud

Altijd de zekerheid van een perfect functionerende cleanroomkraan begint bij proactief onderhoud. In overleg met u stellen we een onderhoudsprogramma op maat op. Periodieke vervanging van onderdelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe vaak het periodieke onderhoud of vervanging van onderdelen plaatsvindt, is onder meer afhankelijk van het gebruik en uw wensen. Onze experts adviseren u graag.

Inspectie en keuring

Bij hijsen en heffen in cleanrooms is veiligheid een randvoorwaarde. Onze experts komen graag periodiek bij u langs voor de (verplichte) keuring en inspectie. We controleren uw kraan op de belangrijkste punten en voeren zo nodig direct onderhoud uit.

Wordt in uw land de verplichte inspectie verzorgd door een overheidsinstantie? Oók dan adviseren we om de kraan aanvullend door ons te laten inspecteren. Want dit is altijd maatwerk. Wij kennen elk detail van de constructie, de exacte werkwijze van de vele opties en de mogelijke risico’s binnen uw omgeving.

24/7 wereldwijde service

Hebt u vragen of ondersteuning nodig? Ons team staat voor u klaar. Een greep uit de mogelijkheden:

 • 24/7 beschikbaar voor noodoproepen
  • In Nederland: binnen 2 uur een monteur van Mennens Cleanroom Cranes op locatie.
  • Buiten Nederland: binnen 4 uur een monteur van onze lokale partner op locatie en binnen 72 uur een monteur van Cleanroom Cranes op locatie.
 • Ondersteuning op afstand tijdens kantooruren
 • Voorraad en levering van alle benodigde reserveonderdelen voor zowel preventief als corrigerend onderhoud

 

99,8%

Uptime in de afgelopen 3 jaar

1,25 uur

Gemiddelde opkomsttijd

Meer dan 250

Kranen in onderhoud wereldwijd

 • 99,8%

  Uptime in de afgelopen 3 jaar

 • 1,25 uur

  Gemiddelde opkomsttijd

 • Meer dan 250

  Kranen in onderhoud wereldwijd

Self testing program

Al onze cleanroomkranen beschikken over een self testing program. Hiermee is het zo gewenst mogelijk om de hijskraan periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) uit te laten lezen en testen door een van onze experts.

Het self testing program logt alle prestaties van de kraan. Wij testen op basis van de gegevens alle functionaliteiten. Zo nodig voeren we na afloop (klein) onderhoud uit zodat de continuïteit van uw proces is geborgd.

Assetmanagement

Onze tool voor assetmanagement maakt de actuele en historische status van de cleanroomkraan inzichtelijk. Wanneer is een onderdeel aan vervanging of onderhoud toe? Wanneer heeft het laatste onderhoud plaatsgevonden? Welke storingen zijn er geweest en aan welk onderdeel?

Blijkt er herhaaldelijk onderhoud nodig aan een spare part? Dan kunnen we hier proactief op anticiperen voor een snelle en passende oplossing. En bij een eventuele storing ontvangt u hiervan direct een notificatie.

Spare part-beheer

Beheer van reserveonderdelen is mogelijk op locatie bij Mennens Cleanroom Cranes in Eindhoven, bij onze lokale partner of bij u op locatie. Zo profiteert u van kortere tot geen levertijden en maximale uptime van uw cleanroomkraan.

Training

We bieden zo gewenst uitgebreide training voor uw medewerkers. Hierbij leren zij hoe ze de cleanroomkraan correct bedienen en maken zij kennis met de diverse functionaliteiten. Ook bieden we ‘train de trainer’-programma’s voor uw organisatie.

 

De expertises van Cleanroom Cranes

Engineering

Engineering

Meer dan 25 jaar ervaring

Maatwerk

Maatwerk

Een hijskraan die naadloos past in uw werkomgeving

Testen

Testen

Voor een vlekkeloze en soepele werking van uw cleanroom kraan

Training

Training

Uw medewerkers leren de kraan veilig te bedienen

Service

Service

24/7 wereldwijde service

Laat u adviseren

Onze experts staan voor u klaar.

Contact image 414x414 (1)

Maatwerk nodig?

Contact image 414x414 (1)

Mennens Cleanroom Cranes B.V.

Achtseweg Zuid 161
5651 GW Eindhoven
Nederland
T +31(0)88 425 83 00
sales@cleanroomcranes.nl
www.cleanroomcranes.nl