“In korte tijd kennismaken met alle facetten van engineering”

Yannick Bisscheroux (26) werkt als mechanical engineer bij Mennens Cleanroom Cranes. Commercieel Directeur Danny van Deuzen (54) was aanwezig bij zijn sollicitatiegesprek en ziet hoe Yannick in korte tijd stappen zet. Een duo-interview.

 

Na zijn studie mechanical engineering komt Yannick halverwege 2022 in contact met Mennens Cleanroom Cranes. Hij vertelt: “Het sollicitatiegesprek voelde goed. Ik merkte dat er ruimte is om te groeien en veel te leren in weinig tijd. Dat vind ik belangrijk, omdat ik als ‘startende junior’ nog aan het ontdekken ben waar mijn kracht ligt en wat ik het allerleukste vind. Na dit gesprek werd me duidelijk in welke branche Mennens Cleanroom Cranes zich bevindt, kortom innovatief en absoluut van actueel én toekomstig belang.”

10 Werken bij_Yannick en Danny

Danny maakt Yannick vanaf het eerste moment mee. Hij vertelt: “Tijdens het gesprek voelde ik zijn enthousiasme om aan te pakken en te leren. En dat is ook gebleken. Yannick maakt een mooie groei door en krijgt steeds meer verantwoordelijkheid.”

Handleidingen

Het eerste halfjaar lag de focus voor Yannick op het schrijven van technische handleidingen van de hijskranen die Mennens Cleanroom Cranes ontwerpt en assembleert. “Het gaat dan om de gebruikershandleidingen voor onze klanten, assemblagehandleidingen voor de werkplaats én servicehandleidingen. In het begin was het best een uitdaging om de vele technische informatie te vertalen naar overzichtelijke, duidelijke handleidingen. Dankzij de goede begeleiding en mijn behulpzame collega’s is dit gelukt. Het was ook erg leerzaam.”

 

“Al snel kreeg ik de kans om meer projecten op te pakken”

Plan voor leveltool

Yannick vervolgt: “Nadat ik de handleidingen had afgerond, kreeg ik de kans om andere projecten op te pakken. Zo gebruiken we voor onze kranen een leveltool, vergelijkbaar met een waterpas. Deze tool leg je op een last, zodat je kunt meten of deze scheef hangt. Aan de hand daarvan zie je of er een hijspunt geleveld moet worden, en welk hijspunt dat dan is. Deze tool moest nog worden gekalibreerd en er waren verbeteringen in het design nodig. Ik heb hiervoor een plan geschreven.”

Kwaliteit

Inmiddels heeft Yannick kennisgemaakt met vrijwel alle facetten van engineering. “Als onze Quality Engineer afwezig is, neem ik zijn taken waar. Dan zie ik toe op de kwaliteit van onze producten en bedenk ik oplossingen als de situatie daarom vraagt. Daarvoor heb ik veel contact met de chef van onze werkplaats en leveranciers.”

Hij gaat verder: “Ook behandel ik engineering change requests. Soms komt er vanuit de engineering of productie namelijk een verbetering aan het licht voor een bestaande hijskraan. Ik denk dan samen met mijn collega’s mee over een oplossing en voer de nodige aanpassingen door in de 3D-tekening.” Inmiddels heeft Yannick de kans gekregen om binnen de kaders van een geheel nieuw project, de verantwoordelijk te dragen voor het complete 2D- en 3D tekenpakket.

Vernieuwende ideeën

Bij Mennens Cleanroom Cranes groeit het aantal jonge collega’s. Danny vertelt: “Ons team wordt steeds diverser. Alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd. Dit brengt een andere dynamiek met zich mee. Jongere collega’s hebben een andere kijk op dingen en komen met verfrissende ideeën en inzichten. Aan de andere kant leren junioren weer van de kennis van ervaren collega’s. Dat is waardevol.”

Danny vervolgt: “Ik werk graag met een jonge professionals samen. Neem Yannick. Hij pakt aan, is heel handig met IT/software en leert snel. Wel zijn jongeren vaak nog onwennig in bijvoorbeeld het contact met klanten. Of ze vinden het lastig om hun verhaal goed en geloofwaardig over de bühne te krijgen. Ik vind het mooi om bij te dragen aan hun ervaring en ontwikkeling op deze punten.”

Al snel ontstond er een interessante dynamiek tussen Danny en Yannick. Hierbij heeft Yannick, zoals menig starter, veel baat bij een stukje (persoonlijke) loopbaanbegeleiding. Met enige regelmaat voeren zij een dialoog die de ene keer de vorm van amicale, informele coaching aanneemt, en op een ander moment serieuze persoonlijke inhoud kan hebben.

 

“Yannick pakt aan, is heel handig met IT/software en leert snel”

Fijne sfeer

Yannick heeft zijn plek in het team gevonden. Hij legt uit: “In het begin keek ik de kat uit de boom. Mede dankzij de saamhorigheid en informele sfeer heb ik mezelf op dit vlak ontwikkeld. Ik ben assertiever en heb veel meer vertrouwen in dat wat ik oplever. De organisatie en de mensen die hier werken hebben daar absoluut aan bijgedragen. We zijn keihard gegroeid de afgelopen jaren en alle nieuwe gezichten brengen stuk voor stuk waardevolle vaardigheden en ervaringen met zich mee.”

Toekomst

Yannick heeft zijn plek in het team gevonden. Hij legt uit: “In het begin keek ik de kat uit de boom. Mede dankzij de saamhorigheid en informele sfeer heb ik mezelf op dit vlak ontwikkeld. Ik ben assertiever en heb veel meer vertrouwen in dat wat ik oplever. De organisatie en de mensen die hier werken hebben daar absoluut aan bijgedragen. We zijn keihard gegroeid de afgelopen jaren en alle nieuwe gezichten brengen stuk voor stuk waardevolle vaardigheden en ervaringen met zich mee.”

Word jij onze nieuwe collega?

Spreken de ervaringen van Yannick je aan? Ontdek onze vacatures en solliciteer. Wij maken graag kennis met je.

Wil je meer ervaringen van onze collega's lezen?

Lees ook het interview Engineering vraagt om creativiteit en slimme oplossingen van Timo en Connie van de engineering afdeling.

Of lees het interview met Dominique en Eldrichd  Van werkplaats tot kantoor, hier werken we sámen.

 

Meer nieuws

Het engineeringsproces. De fases uitgelegd.

16-05-2024

Zo verloopt het engineeringproces bij Mennens Cleanroom Cranes

Door Timo Totté, Manager Engineering

Om te komen tot een hijsoplossing voor een cleanroom of gecontroleerde omgeving, is engineering cruciaal. Wat komt hierbij kijken? In deze blog neem ik je stap voor stap mee in ons engineeringproces.

Lees meer
Working at Cleanroom Cranes Eldrichd and Dominique

23-04-2024

Werken bij Cleanroom Cranes - Van werkplaats tot kantoor, hier werken we sámen

In 2022 zijn Eldrichd van Eijma (25) en Dominique van Nes (25) gestart bij Mennens Cleanroom Cranes. Ze merken dat er veel ruimte is voor groei en ontwikkeling, en dat eigen inbreng wordt gewaardeerd. Waar Eldrichd ervaring opdoet als productiemedewerker en monteur in de werkplaats, leert Dominique elke dag bij op kantoor, als administratief medewerkster. Ze vertellen hoe dat bevalt.

Lees meer

29-04-2024

Hijsoplossingen verhogen de industrienormen in het jaaroverzicht van 2023

Mennens Cleanroom Cranes is onderdeel van de Lifting Solutions Group van Axel Johnson International. In het jaaroverzicht van 2023 deelt Axel Johnson de mooie resultaten van de groep.

Lees meer
NXE overhead crane for cleanrooms

17-04-2024

Om zo schoon mogelijk te hijsen met een cleanroomkraan moet elk detail kloppen

Een hijskraan in een cleanroom of gecontroleerde omgeving biedt enorme efficiencyvoordelen. Maar de luchtzuiverheid, deeltjesdepositie en het uitgassingsniveau moeten wél gewaarborgd blijven. Wat komt hierbij kijken?

Lees meer
Terug naar het overzicht

Laat u adviseren

Onze experts staan voor u klaar.

Contact image 414x414 (1)

Maatwerk nodig?

Contact image 414x414 (1)

Mennens Cleanroom Cranes B.V.

Achtseweg Zuid 161
5651 GW Eindhoven
Nederland
T +31(0)88 425 83 00
sales@cleanroomcranes.nl
www.cleanroomcranes.nl