Hefapparatuur voor cleanrooms verbetert het comfort in de werkplaats

Hygiënisch, ergonomisch, nauwkeurig en functioneel: cleanroom hefapparatuur kent veel voordelen. Daarnaast verhoogt het de efficiëntie en het comfort op de werkplaats én kan het een zware vracht met grote precisie verplaatsen. Dus: welke kraan is geschikt voor uw cleanroom?

 

Testen

De juiste hijsoplossing kiezen voor uw cleanroom kan een flinke klus zijn. De keuze hangt vooral af van:

  • De behoeften van de mensen die in de cleanroom werken

  • De producten die in de cleanroom worden geproduceerd

  • De eisen die door de industrie worden gesteld

  • Het materiaal waarvan de apparatuur is gemaakt en behandeld

 

Rvs apparatuur voor cleanrooms

Takels die geheel van roestvrijstaal zijn gemaakt of een ketting van roestvrijstaal gebruiken zijn heel gebruikelijk in gereguleerde omgevingen. Vooral in industrieën die met natte materialen of producten werken. Roestvrij staal voorkomt namelijk dat het oppervlak van de apparatuur wordt aangetast en daardoor snel veroudert.

 

Rvs apparatuur komt ook veel voor in droge industrieën, hoewel deze keuze minder voor de hand ligt. Er zitten zowel voor- als nadelen aan het materiaal. Rvs apparatuur is bijvoorbeeld sterker dan staal, maar ook brozer. En rvs is ook tot vijf keer duurder dan gelakt staal. Onze tip? Vraag professioneel advies aan voor uw specifieke cleanroomvereisten.

 

De juiste cleanroomapparatuur vinden

Cleanroom Cranes biedt oplossingen op maat die aansluiten bij de specifieke wensen en behoeften van elke cleanroom. Omdat verschillende overwegingen een rol spelen bij de keuze voor cleanroomapparatuur, hebben we een whitepaper gepubliceerd. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft om de juiste (smart) kraan voor uw cleanroom te kiezen.

 

Nog vragen? Neem contact op!

Heeft u specifieke vragen over onze kranen of heeft u hulp nodig bij het ontwerpen van een cleanroom? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via +31 162 38 38 00 of via het contactformulier. Onze experts staan klaar om u te begeleiden en te ondersteunen.

 

Meer nieuws

Working at Cleanroom Cranes Eldrichd and Dominique

23-04-2024

Werken bij Cleanroom Cranes - Van werkplaats tot kantoor, hier werken we sámen

In 2022 zijn Eldrichd van Eijma (25) en Dominique van Nes (25) gestart bij Mennens Cleanroom Cranes. Ze merken dat er veel ruimte is voor groei en ontwikkeling, en dat eigen inbreng wordt gewaardeerd. Waar Eldrichd ervaring opdoet als productiemedewerker en monteur in de werkplaats, leert Dominique elke dag bij op kantoor, als administratief medewerkster. Ze vertellen hoe dat bevalt.

Lees meer

29-04-2024

Hijsoplossingen verhogen de industrienormen in het jaaroverzicht van 2023

Mennens Cleanroom Cranes is onderdeel van de Lifting Solutions Group van Axel Johnson International. In het jaaroverzicht van 2023 deelt Axel Johnson de mooie resultaten van de groep.

Lees meer
NXE overhead crane for cleanrooms

17-04-2024

Om zo schoon mogelijk te hijsen met een cleanroomkraan moet elk detail kloppen

Een hijskraan in een cleanroom of gecontroleerde omgeving biedt enorme efficiencyvoordelen. Maar de luchtzuiverheid, deeltjesdepositie en het uitgassingsniveau moeten wél gewaarborgd blijven. Wat komt hierbij kijken?

Lees meer

08-04-2024

Al meer dan 25 jaar sterk in superschone kranen

Mennens bestaat (ruim) 135 jaar! Al sinds 1888 bieden we onze klanten een sterk staaltje vakmanschap. En sinds 2024 vaart Mennens Cleanroom Cranes hierbij een nieuwe koers als zelfstandige B.V. In onderstaand artikel uit het jubileummagazine van Mennens kijken we terug op de start van Cleanroom Cranes. En we kijken vooruit.

Lees meer
Terug naar het overzicht

Laat u adviseren

Onze experts staan voor u klaar.

Contact image 414x414 (1)

Maatwerk nodig?

Contact image 414x414 (1)

Mennens Cleanroom Cranes B.V.

Achtseweg Zuid 161
5651 GW Eindhoven
Nederland
T +31(0)88 425 83 00
sales@cleanroomcranes.nl
www.cleanroomcranes.nl