Precies tillen in cleanrooms: zo doe je dat

Eén of meerdere kranen. Een tilvermogen van vijftig kilo of ruim over de twintig ton. Elektrisch aangedreven of handmatig. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar onze kranen hebben één ding gemeen: ze tillen uw product precies. Wilt u weten hoe? Lees dan verder.

 

Precise lifting

Precies tillen gaat niet alleen over een goede kwaliteit kraan, hoewel dat ook belangrijk is. Bij Cleanroom Cranes bieden we op maat gemaakte oplossingen die u helpen om de perfecte kraan voor uw cleanroom te vinden. Deze oplossingen omvatten technieken die de kraan in staat stellen om uw lading zo nauwkeurig mogelijk te heffen.

 

Automatisch balanceren

Een zeer nuttige techniek die voornamelijk wordt gebruikt in de hightech-industrie. Stel je voor dat je een lading op meerdere punten tegelijk moet tillen. Dit moet met extreme precisie gebeuren. Wanneer de belasting op alle haken gelijk is, zullen de haken de lading synchroon heffen. En daar komt automatisch balanceren om de hoek kijken. Door het gebruik van sensoren en meetpunten kan een lading precies uitgelijnd worden tegen de hijspunten. Dit is tot op 1mRAD/m nauwkeurig! Dat is gelijk aan een hoogteverschil van één millimeter op een meter.

 

Preload toepassen

Een handige techniek voor producten die gevoelig zijn voor schokken. Stel je voor: je product weegt tienduizend kilo. Voordat je begint met tillen, span je de hijsband of ketting tot 9900 kilo, terwijl het product nog stabiel op de grond staat. Als alle punten gelijkmatig zijn gespannen, begin je met terughouden te tillen. Dat betekent: langzaam. Want zonder terughoudendheid, zullen het product en de kraan een enorme schok ontvangen die fataal kan zijn voor beide.

 

Gecoördineerde positionering

Je wilt je lading op een exact punt tillen en neerlaten. Als dit van tevoren is bepaald, kun je software in je kranensysteem integreren. Door uw systeem te upgraden om semi-automatisch te functioneren, kunt u uw product zeer nauwkeurig tillen en neerlaten. Dit is vooral handig voor industrieën waar geen levend wezen kan binnenkomen, bijvoorbeeld bij het opslaan van nucleair afval.

 

Meer nieuws

Working at Cleanroom Cranes Eldrichd and Dominique

23-04-2024

Werken bij Cleanroom Cranes - Van werkplaats tot kantoor, hier werken we sámen

In 2022 zijn Eldrichd van Eijma (25) en Dominique van Nes (25) gestart bij Mennens Cleanroom Cranes. Ze merken dat er veel ruimte is voor groei en ontwikkeling, en dat eigen inbreng wordt gewaardeerd. Waar Eldrichd ervaring opdoet als productiemedewerker en monteur in de werkplaats, leert Dominique elke dag bij op kantoor, als administratief medewerkster. Ze vertellen hoe dat bevalt.

Lees meer

29-04-2024

Hijsoplossingen verhogen de industrienormen in het jaaroverzicht van 2023

Mennens Cleanroom Cranes is onderdeel van de Lifting Solutions Group van Axel Johnson International. In het jaaroverzicht van 2023 deelt Axel Johnson de mooie resultaten van de groep.

Lees meer
NXE overhead crane for cleanrooms

17-04-2024

Om zo schoon mogelijk te hijsen met een cleanroomkraan moet elk detail kloppen

Een hijskraan in een cleanroom of gecontroleerde omgeving biedt enorme efficiencyvoordelen. Maar de luchtzuiverheid, deeltjesdepositie en het uitgassingsniveau moeten wél gewaarborgd blijven. Wat komt hierbij kijken?

Lees meer

08-04-2024

Al meer dan 25 jaar sterk in superschone kranen

Mennens bestaat (ruim) 135 jaar! Al sinds 1888 bieden we onze klanten een sterk staaltje vakmanschap. En sinds 2024 vaart Mennens Cleanroom Cranes hierbij een nieuwe koers als zelfstandige B.V. In onderstaand artikel uit het jubileummagazine van Mennens kijken we terug op de start van Cleanroom Cranes. En we kijken vooruit.

Lees meer
Terug naar het overzicht

Laat u adviseren

Onze experts staan voor u klaar.

Contact image 414x414 (1)

Maatwerk nodig?

Contact image 414x414 (1)

Mennens Cleanroom Cranes B.V.

Achtseweg Zuid 161
5651 GW Eindhoven
Nederland
T +31(0)88 425 83 00
sales@cleanroomcranes.nl
www.cleanroomcranes.nl