This site uses cookies. Please click here for more information.

Strijp-T Stories bezoekt Cleanroom Cranes: lees hun verslag

In 2018 zijn we verhuisd naar het TAB-gebouw op het Strijp-T terrein. Het is een plek die goed bij ons past en ons de mogelijkheid geeft om te groeien. Strijp-T kwam bij ons langs om te kijken en verslag te doen van de manier waarop wij het TAB-gebouw benutten. Lees hun verslag hieronder.

 

 

Bron: Strijp-T, Cecile Smeets (foto's) en Melanie Modderman (tekst) 

 

"Het TAB-gebouw geeft ons ruimte om te ondernemen"

 

Cleanroom Cranes is gevestigd in het robuuste TAB gebouw, midden op het terrein van Strijp-T. Hier tref je een bijzonder hoge, moderne en schone werkplaats, die voor velen aan het zicht verborgen blijft, omdat je deze unieke elementen pas ontdekt als je eenmaal binnenkomt. Voor de reeks Strijp-T Stories nemen we u daarom mee naar dit prachtige pand waarin een zeer bijzonder innovatief internationaal bedrijf is gevestigd: Cleanroom Cranes. We gaan in gesprek met After-Sales & Location manager Tjerk Ermen die ons een indrukwekkende rondleiding geeft.

 

TAB gebouw Strijp-T

 

Sterk groeiende wereldspeler op Strijp-T

 

Cleanroom Cranes, merknaam van de Mennens groep, levert vanuit Strijp-T state of the art bovenloop kranen en hijsoplossingen voor schone omgevingen over de hele wereld. “Elke cleanroom kraan die we leveren -echt, élke kraan- is op maat gemaakt,” zegt Ermen.

 

After-Sales & Location manager Tjerk Ermen

 

 

“We zijn marktleider op dit gebied en hebben inmiddels een aanzienlijke expertise opgebouwd. Deze expertise passen we toe op iedere kraan die wij ontwerpen, bouwen en leveren vanuit Strijp-T. Met hijscapaciteiten variërend van 125 kg tot 40 ton, zijn onze kranen niet te vergelijken met reguliere bovenloop kranen of hijsoplossingen, omdat ze specifiek ontworpen zijn voor cleanroom omgevingen. Zo zijn onze kranen niet-verontreinigend en laten geen deeltjes achter. Daardoor zijn onze kranen uitermate geschikt voor de high tech maakindustrie, farmacie-, ruimtevaart- en voedingsmiddelenindustrie.”

 

Ter verduidelijking vertelt Ermen: “Iedere sector heeft zijn eigen specifieke kwaliteitseisen voor een cleanroom. Veilig en efficiënt hijsen en heffen is van groot belang in deze ruimtes. Op de takels na, wordt alles in Nederland geproduceerd. Daarbij dienen de kranen te voldoen aan strikte eisen, wet- en regelgeving Onze cleanroom kranen voldoen ruimschoots aan actuele wet- en regelgeving en de hogere ISO-klasse. Niet voor niets staan kennis en ontwikkeling bij ons hoog in het vaandel. We blijven op de hoogte van de nieuwste innovaties en technieken. Ook investeren we fors in het opleiden van onze medewerkers met interne- en individuele trainingsprogramma's. En we groeien nog steeds.”

 

   

 

 

Sinds 2018 gevestigd in het TAB gebouw

 

“Om de groei te verwezenlijken zijn we in 2017 op zoek gegaan naar een nieuw pand. We kwamen terecht in het TAB gebouw, de voormalige golfkartonfabriek van Philips. Onze hoofdvestiging zit in Dongen en we hadden een filiaal in Oirschot. Maar omdat een grote klant van ons, een welbekende chipmachinefabrikant uit Veldhoven is, was de stap naar Eindhoven snel gemaakt. Daarmee zitten onze klanten nu letterlijk om ons heen. En maken we dankbaar gebruik van de Brainportregio en Strijp-T als centrum van het Innovation District.

 

Het TAB gebouw is solide en heeft een uitstraling die bij ons bedrijf en ons product past bij. De oorspronkelijke betonnen structuur van het gebouw, met vrije overspanningen van 20 meter, met een hoogte van ruim 9 meter is voor ons ideaal.”

 

 

We blijven groeien

 

“In 2018 kwamen we met 4 personen en inmiddels werken hier 25 personen. En de groei is nog niet klaar,” aldus Ermen. “Zo zien we veel veranderingen in de voedselindustrie en wordt daar de vraag naar onze producten ook steeds groter. Hierop zijn we natuurlijk aan het anticiperen. Sinds 2022 huren we 800 m2 bij en zijn gezien de relatieve lange doorlooptijden nu al voorzichtig aan het nadenken over onze volgende uitbreidingsplannen op Strijp-T.”

 

Huiskamersfeer

 

“Naast het pand, de faciliteiten en de ruimte die we hier hebben om te ondernemen, staat voor ons de klant én de medewerker centraal. We willen hier een prettige en productieve werkomgeving bieden. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld nadrukkelijk gekeken naar het interieur in combinatie met de inrichting. En gezien de bijzondere expertise van ons bedrijf spreekt het voor zich dat ook ons interieur allesbehalve standaard moest zijn. We hebben gekozen voor een grote kantine met natuurlijke kleuren, waarin een huiskamersfeer is gecreëerd. Hier voelen mensen zich prettig. Met een grote centrale hoge tafel waar we iedere ochtend met z’n allen tussen 7 en half 8 met een kop koffie de dag starten. En ronde tafels in de kantineruimte waar we na werktijd af en toe iets drinken. Kortom er is aandacht en ruimte voor ontspanning.”

 

 

 

No nonsense mentaliteit

 

“Keep it Simple is één van onze principes. We spreken een duidelijke taal en versimpelen bijvoorbeeld moeilijke termen naar alledaagse zaken. Voor de grap noemen we bij ons de administratie die onze vluchten en transport boekt ‘het reisbureau’ en de Strijp-T Community waar we lid van zijn, ‘de buurtvereniging’. Lekker makkelijk en no nonsens. Strijp-T zien we als een ideale ontmoetingsplaats waar gelijkgestemden elkaar inspireren en verbinden. Wel moet ik toegeven dat we ons nog iets actiever op kunnen stellen en vaker deel kunnen nemen aan activiteiten die worden georganiseerd door deze buurtvereniging,” lacht Ermen. “Maar dat komt vanzelf als we straks één van de te bezoeken bedrijven zijn tijdens het ‘gluren bij de buren’ evenement.

 

 

 

Visitekaartje

 

Strijp-T betekent voor ons meer dan alleen een terrein waar we als bedrijf zijn gevestigd. Het totaalplaatje klopt: de hoogwaardige uitstraling, de combinatie van bijzondere voormalige Philipsgebouwen die getransformeerd en geschikt zijn gemaakt voor de hightech maakindustrie, de goede bereikbaarheid met vliegtuig, trein en auto, zorgen ervoor dat ook onze klanten hier graag komen. Wij willen hier dan ook niet weg, zolang we maar kunnen blijven doorgroeien in ons pand, of in een ander pand op dit terrein.  Hier zitten we namelijk  ‘dicht op het vuur’ als het gaat om onze tak van sport, omdat een aanzienlijk deel van onze klanten zich in de directe omgeving, waaronder op Strijp-T bevindt. En zo’n prachtig ingericht terrein trekt jonge mensen. En dat is belangrijk als het om klanten gaat, maar ook zeker voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. We merken heel duidelijk dat voor de nieuwe generatie geldt dat de omgeving waar ze werken steeds belangrijker wordt. Dus daarom besteden wij als bedrijf veel aandacht aan de inrichting en familiare sfeer binnen ons bedrijf. En dan sluit zo’n aantrekkelijke omgeving inclusief een enthousiaste en laagdrempelige Community daar naadloos op aan. Of was het nu de buurtvereniging?” vult Ermen ter afsluiting lachend aan.

 

Lees het originele artikel.