This site uses cookies. Please click here for more information.

Mijn rol als Werkplaatscoördinator bij Mennens: aanpakken en doorpakken!

Door: Mark Van Der Aa, Werkplaatscoördinator

 

Op dit moment zoeken we bij Cleanroom Cranes onder meer enthousiaste Machinebouwers. Als Machinebouwer assembleer jij de meest geavanceerde cleanroomkranen voor onze klanten in binnen- én buitenland. Lijkt jou dit een mooie uitdaging en verrijk jij straks ons team? Dan gaan wij elkaar regelmatig tegenkomen. Ik vertel je er graag meer over.

 

Als Machinebouwer ben je dagelijks te vinden in onze lichte, moderne en schone werkplaats in Eindhoven. Hier werk je samen met je collega-Machinebouwers aan onze cleanroomkranen. Collega Tjerk Ermen schreef eerder al meer over de specifieke werkzaamheden en ons team in zijn blog.

 

Zeer zorgvuldige en schone kranen
Als Machinebouwer bouw je cleanroomkranen voor schone (productie)omgevingen. De kranen worden bijvoorbeeld ingezet voor cleanrooms in de semiconductorindustrie, zorg en de lucht- en ruimtevaart. De kranen moeten voldoen aan strikte eisen, wet- en regelgeving en zijn – afhankelijk van de branche en cleanroom - zeer zorgvuldig en minimaal verontreinigend.

 

Werkplaatscoördinator
Bij de productie van deze kranen is het belangrijk dat in onze werkplaats alles gladjes verloopt. En daar kom ik in het spel. In 2021 ben ik namelijk gestart als Werkplaatscoördinator. Daarvoor was ik medewerker werkplaats. Ik koos destijds voor Cleanroom Cranes omdat het totaalplaatje voor mij klopte. Het gaat om specialistische techniek. En dat we ook actief zijn in de hightechsector spreekt mij persoonlijk enorm aan.

 

Zuivere kranen, zuiver werkproces
Als Werkplaatscoördinator begeleid ik het reilen en zeilen in de werkplaats. Want zo zuiver als de kranen zijn, zo zuiver willen wij werken. Bij een nieuwe cleanroomkraan laat ik de Machinebouwers bijvoorbeeld het proces van A tot Z zien. Zodat de assemblage zo gestroomlijnd mogelijk verloopt. Ik ben er verantwoordelijk voor dat alle items op tijd en op de juiste plek klaarliggen. En waar nodig bouw ik mee aan de kranen.

 

Contact met leveranciers
In deze rol heb ik ook veel contact met leveranciers. Bijvoorbeeld over de levering van benodigd materieel. Het is belangrijk dat we precies weten wanneer wat wordt geleverd. Ik plan dit dan en zorg dan dat alles bij aankomst goed wordt ingeboekt.

 

Producten verzendklaar maken
Ook het verzendklaar maken van de producten is een belangrijk onderdeel van mijn vak. Hierbij werk ik nauw samen met onze magazijnmedewerker Twan. Ik zie erop toe dat alles goed wordt gelabeld en dat alles op tijd klaarstaat voor het transport.

 

Doorpakken en samenwerken als team
Dit is mijn functie slechts in een notendop. Het mooiste vind ik dat deze rol zo veelomvattend is en dat je echt kan doorpakken. Daar krijg ik energie van. Geen dag is hetzelfde en de sfeer in ons team is goed. Ik vind het bijvoorbeeld gaaf dat we sámen bedenken hoe we een kraan het beste kunnen opbouwen, zodat dit het proces én het eindresultaat ten goede komt.

 

Word jij mijn nieuwe collega?
Lijkt het jou ook mooi om mee te werken aan zeer geavanceerde cleanroomkranen voor onze (internationale) klanten? Ontdek onze vacatures en solliciteer. Wij maken graag kennis met je.


Over Mark Van Der Aa
Mark Van Der Aa verrijkt Cleanroom Cranes sinds 2018 als Werkplaatscoördinator. Hier zorgt hij ervoor dat alles in de werkplaats soepel verloopt. Van de levering van het materieel door leveranciers en de assemblage van de cleanroomkranen door onze Machinebouwers tot aan het transport van de kranen. Mark overziet het volledige plaatje en zorgt dat het gebéurt.