This site uses cookies. Please click here for more information.
 1. De ontwerpfase van een cleanroom

  De grootste bron van verontreinigende stoffen in elke industrie is lucht. Om de hoeveelheid rondzwevende deeltjes tot een minimum te beperken, worden productieprocessen verplaatst naar een cleanroom.

   

  Een cleanroom is ontworpen om het aantal zwevende deeltjes te minimaliseren. Deze deeltjes worden periodiek gemeten met deeltjestellers die voldoen aan de ISO 21501-4-normen en de eisen van zowel 21 CFR onderdeel 11 als ISO14644 et GMP Annex 1.

   

  Een basisontwerp voor een cleanroom heeft daarom de volgende kenmerken: 

  • Filters reinigen de buitenlucht om vezels, stof en andere deeltjes te weren
  • De lucht wordt constant gefilterd en gecirculeerd. Filters verwijderen verontreinigende stoffen die zich binnen cleanroom ontwikkelen
  • De luchtvochtigheid en temperatuur worden continue strikt gecontroleerd
  • Hefapparatuur voor cleanrooms, zoals een cleanroomkraan, zijn ontworpen om luchtverontreiniging te minimaliseren
  • Personeel betreedt en verlaat een cleanroom via luchtsluizen of ‘gray rooms’ in een pak dat speciaal gemaakt is voor cleanrooms

   

  Ontwerpt u een cleanroom? Vergeet dan niet de kraan

  Het bouwen van een cleanroom is vergelijkbaar met de bouw van een huis: het begint met een ontwerp waarin wensen, mogelijkheden en oplossingen op tafel worden gelegd. Elke cleanroom is anders en vraagt dus om een oplossing op maat.

   

  Cleanroom kranen vormen een belangrijk onderdeel van veel cleanrooms. Ze tillen materialen en producten die te zwaar zijn om handmatig te tillen. En doen dat met grote precisie. Toch wordt tijdens de ontwerpfase van een cleanroom de cleanroomkraan vaak over het hoofd gezien. 

   

  En dat is jammer. Want ongeacht de grootte van uw cleanroom of het product dat u produceert, is het altijd handig om rekening te houden met uw hef- en hijsapparatuur tijdens het ontwerpen van uw cleanroom. Dit bespaart u geld, tijd en ruimte.

   

  Uw eerste cleanroomontwerp? Gebruik onze cleanroom checklist

  Benieuwd waar u rekening mee moet houden voor uw cleanroom ontwerp? Bekijk dan eens onze cleanroom checklist.

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over Cleanroom kranen en het ontwerpen van een cleanroom? Wij komen graag met u in contact. Stel ons uw vraag en wij delen graag onze kennis en oplossingen op maat met u.

   

  1. Product
  2. Bedrijfsnaam
  3. Naam*
  4. Telefoonnummer*
  5. Bericht*
  6. *
  7.  
  8.